Blog

Beschermen van het intellectueel eigendom

door in Tips
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 1243
  • 0 reacties
  • Abonneer op updates
1243
Beschermen van het intellectueel eigendom

Voordat u uw eigen muziek, e-book, software, foto, luisterboek, video of een ander digitale product wilt verkopen, adviseren wij u om u goed te verdiepen in het thema beschermen van het intellectueel eigendom.

Nederland kent de volgende soorten intellectueel eigendomsrecht: , Octrooirecht, Merkenrecht, Tekeningen- en modellenrecht, Auteursrecht, Handelnaamrecht, Naburige rechten, Databankenrecht, Kwekersrecht en Chipsrecht. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar: www.rijksoverheid.nl

We lichten drie soorten intellectueel eigendomsrecht kort voor u uit:

Merkenrecht. Een merk is een teken om producten of diensten van een onderneming te onderscheiden. Het merkenrecht maakt het mogelijk om een merkt nauwkeurig vast te leggen. Ondernemers moeten hun merk inschrijven als zij het willen beschermen. Na registratie mogen anderen het merk niet gebruiken zonder toestemming. Zij mogen ook geen vergelijkbare naam voeren, als dit verwarring geeft met het beschermde merk. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar:
www.rijksoverheid.nl
www.boip.int

Auteursrecht. Het auteursrecht (copyright) beschermt werken van letterkunde, wetenschap of kunst. Het auteursrecht helpt de auteur om zijn werk te beschermen tegen misbruik door anderen. Het auteursrecht is geregeld in het Auteurswet. Deze wet regelt onder meer het overdracht auteursrecht en beperkingen auteursrecht. Voor de duidelijkheid merken wij op dat op werken die op het internet worden vertoond, ook auteursrecht rust. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar:
www.rijksoverheid.nl
www.auteursrecht.nl

Naburige rechten. Naburige rechten zijn rechten op het werk van uitvoerende kunstenaars, platenmaatschappijen, filmproducten en omroeporganisaties. De bescherming van naburige rechten lijkt op die van het auteursrecht. De naburige rechten staan in het de wet op de naburige rechten. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar:
www.rijksoverheid.nl
www.auteursrecht.nl

Reacties

  • Er zijn nog geen reacties gegeven. Wees de eerste die een reactie geeft

Laat uw reactie achter

Gast
Gast maandag, 23 november 2020
Ga naar boven